Inloopkast

Inloopkast, wandgarderobe,

Een inloopkast is in een huis ingebouwde ruimte (een kleine kamer) die geheel bedoeld is om te gebruiken als opbergruimte (kast). Meestal bevinden zich aan alle wanden kasten, al dan niet voorzien van een (schuif)deur. Vaak bevindt zich in de inloopkast ook een spiegel, omdat de ruimte vaak groot genoeg is om zich om te kleden. Met de wandsystemen van AABECO Winkelmaterialen kan de inloopkast een prachtige waarheid worden!

Een ingebouwde kast waar men niet in kan lopen wordt wel vaste kast genoemd. De inloopkast en de vaste kast zijn beide afgesloten door middel van een 'gewone' kamerdeur. Het zijn dus qua vorm geen kasten in de traditionele betekenis, wel qua functie.

De vaste kast komt vooral voor in huizen gebouwd in de 20e eeuw. In de tegenwoordige bouw komen ze niet meer voor — inloopkasten des te meer. Bij AABECO Winkelmaterialen kunt u terecht voor alle soorten wandsystemen voor in de inloopkast, maar ook kunt u kiezen voor een snelle en simpele oplossing zoals een verrijdbaar kledingrek of vaste kledingrekken.